Categories: Hipnoz-Hipnoterapi

Hipnozla Zayıflama

10 Adımda Hipnozla Zayıflama

Hipnozla zayıflama beklentinize ışık tutacak bu yazı, hipnoz hakkında ön yargılarınızı kırmanıza yardımcı olabilir. Hipnoz, hipnoterapide kilo vermek isteyenlere yardımcı olabilecek bir terapi tekniğidir. Tek başına hipnoz zayıflamak için yeterli değildir. Bir seansta hipnozla zayıflamak, iç kanama geçiren bir hastanın tırnak batmasını iyileştirmeye çalışmak gibidir. Zayıflayamamanın ardındaki dinamik yapıyı hipnozla daha kolay keşfederiz. Böylece daha kolay kilo verebiliriz.

Hipnozla Zayıflama İçin Hipnozun Yaraları Nedir?  

Öncelikle belirtmekte fayda var, inanmadığımız, kabul etmediğimiz hiçbir şeyi kendimize zorla uygulayamayız. Öncelikle hipnozla zayıflama mümkün mü anlamak için hipnoz nedir ve hipnozun yararlarını öğrenmek için bu konuda yapılmış araştırmaları bilmeliyiz.

Hipnozla zayıflama için başvuranlar gibi, vajinismus, ilişkiye girememe sorunu yaşayanlar da hipnoz ve hipnoterapiye benzer şekilde yaklaşıyorlar. Vajinismus çözümü için terapiye başvuran bir çiftin, ‘gerçekten hipnoz işe yarıyor mu’ diye sorarak, gözlerimin içine baktıklarını gördüğümde, gözlerindeki umut arayışına bir cevap olarak terapiden emin olmaya çalıştıklarını görüyorum. İnsanlar inanmak istedikleri şeye inanırlar. Antalya ‘da hipnozla zayıflama konusunda başvuranlar da benzer umudu aradıklarını söyleyebiliriz: “Hipnoz işe yarıyor mu?”  Hipnoz sayfamızda konu hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Hipnozla Zayıflama İşe Yarıyor mu?

Birçok terapist ve danışan zayıflama çabalarına hipnozun etki edip etmeyeceği konusunda şüpheleri olabilir. Hipnozla zayıflama, kilo verme çabalarına hipnotik trans hali eklendiğinde, daha az yemekle hayatta kalınabileceği telkinlerinin işe yaradığı artık biliniyor ve kabul ediliyor.

Hipnozla Zayıflama Teknikleri

Vücudumuza aldığımız karbondioksit ve kalorinin miktarını hipnoz ile denetlemenin yolları vardır. Hipnoz, etkili bir kilo verme stratejisi olarak tümüyle benimsendiğinde başarı sağlar.

Hipnozla zayıflama programına katılan ve hipnoterapi uygulamasının yararını araştıran birçok çalışma bulunmaktadır. Oto-hipnoz, kendi kendine hipnoz öğrenen danışanların daha fazla kilo verebilecekleri kanıtlanmıştır.

Hipnoz ile zayıflama gardırobunuzdaki elbiseleri değiştireceğiniz düşüncesi tarafından zorlanmadığı takdirde işe yaradığını görebilirsiniz. Elbiseler size bol gelecek, yenilerini alacaksınız. Bu baskı sizi yıldırmasın. 

10 Adımda Hipnozla Zayıflama Teknikleri

Hipnozla zayıflamanın etkisini kendiniz görün. Kendi kendinize, psikoterapide zayıflamakta güçlük çeken danışanlara uyguladığımız aşağıdaki 10 adımda hipnozla zayıflama tekniklerini uygulamakla başlayabilirsiniz. Denerseniz, etkisini kısa sürede göreceksiniz.

10 Adımda Hipnozla Zayıflama Teknikleri

    1. Zayıflamanın , kilo vermenin potansiyeli herkesin içinde yatıyor. Bunun için gerekli olan her şeye sahipsiniz. Herhangi bir baskıya, iştah kesici diyetlere ihtiyacınız yok. Hipnozla zayıflama için doğuştan sahip olduğunuz yeteneklerinize güvenin. Bisiklete binmeyi öğrendiğinizde yaptığınız gibi. Bisiklet sürmeyi öğrenene kadar ne kadar çok pratik yaptığınızı unutmamış olmalısınız. Kilo vermek, zayıflamak da bisiklet üzerinde dengenizi kurmanız gibidir. Bir kere başardığınızda devamı gelecektir. Başarmak için yeterli çabayı göstermelisiniz.
    2. Biz insan olarak planlama ve koordinasyon becerisine sahibiz. İlk insanlar, taşın ucunu sivriltmeyi öğrenmek için, taşın neresine vuracaklarını düşünerek eylemde bulunuyorlardı. Hangi şiddet derecesinde, hangi noktaya vuracaklarını denemeden önce tasarlıyorlardı. İnsanlık medeniyetinin sırrı buradadır. Hayal kurarak öngörme kabiliyetimiz olmasa uygarlaşamazdık. Hipnozun gerçek bir deneyim olduğuna inanan kişiler daha kolay hipnoz olabiliyorlar. Hipnozla zayıflama düşüncesine inandığınızda, bu yöntem kilo verme programınızın bir parçası olabilir.
    3. Görünene inanın. Gördüğünüz her şey olumlu da olabilir olumsuz da. Ancak olumluları düşünüp, olumlu cümleler kurduğumuzda davranışlarınızın değiştiğini görebilirsiniz. Deneyin: “Hamburger yemek vücuduma zararlıdır” düşüncesi yerine, “Bedenim ve canlılığım için bir miktar yiyeceğe ihtiyacım var. Yaşamam için bedenimi korumak ve ona saygı duymak zorundayım.” ya da “Gereksiz yiyecekler vücuduma yük olur, onlar ihtiyacımdan fazlasını içeriyor.” gibi düşünceleri telkin edin.
    4. Biz insanlar hayallerimizle yaşarız. Hayal etmediğimiz bir şeyi gerçekleştirmek güçtür. Eğer sağlıklı beslenmeyi hayal eder ve kendimize bunu telkin edebilirsek, bütün bunları eyleme geçirmemiz daha kolaydır. Kendinizi arzu ettiğiniz, beğendiğiniz bir kiloda hayal etmek için geçmişte daha az kiloda çekilmiş fotoğraflarınıza bir bakın. O zamanki rutinlerinizi hayal edin. Kendinize, ideal bir kiloya ulaştığınızda yapabileceğiniz yeni deneyimlerinden bahsedin. Nasıl hissediyor, nasıl hareket ediyor, nasıl düşünürdünüz?
    5. Yemek istediğiniz, arzu ettiğiniz yiyeceklerin uzaklarda durduğunu hayal edin. Sembolik düşünmenin gücünü düzenli olarak kullananlar zayıflamada başarılı oluyorlar. Yiyeceklerini sembolik bulutların ya da bir uçan balonun içinde yükseldiğini hayal etmek ile McDonalds’ın reklamlarında zayıf ve altın kemerli bir vücuda sahip olan birinin resminin bizi diyetten uzaklaştırması aynı mevzudur.
    6. Hipnozla zayıflama, yiyeceklerden uzak durma davranışını geliştirmek bilişsel-davranışçı terapi ile daha mümkündür. Hipnoz ve bilişsel-davranışçı terapi çarpık ve gerçek dışı düşünce ve davranışları düzeltmeye yardımcı olur. Hipoz ve bilişsel-davranışçı terapi deneyimi yaşayan danışanlar, daha kolay kilo verirler. Bir hafta boyunca tutacağınız günlükle yiyeceklerle ilgili düşüncelerinizi kaydeder ve terapiye getirirsiniz. Amaç yemek yerken, beslenirken bilinçli farkındalığınızı yükseltmektir.

10 Adımda Hipnozla Zayıflama Teknikleri

     7. Yeme alışkanlıklarınızı değiştirin. Milton Erikson, insanlık tarihi boyunca kullanılan hipnozu modern psikoterapiye uyarladı. Ona göre, yaşarken kullandığımız mevcut kalıplar üzerinden değişimi yakalamak daha kolay. O, kilo alma ve verme döngüsündeki alışkanlıkları, davranışları değiştirmek için kilo aldıran kalıpları kullanmayı öneriyor. Biz buna paradoksal niyet diyoruz. Bir top dondurma yerine, daha büyük bir kase dondurulmuş yoğurt yemek nasıl bir düşünce?

    8. Biz insanlar için hiçbir öneri hayatta kalma güdüsünü geçersiz kılabilecek kadar güçlü değildir. Kıtlık zamanında bile hayatta kalmak için daha az yiyeceğe tahammül edebiliyoruz. Tatlı yeme alışkanlığını bırakamayan birisi için, hayatta kalmak için bunun yerine bir gıda bulana kadar bu beslenme alışkanlığından vazgeçemeyeceğini telkin ettiğimde, gerçekten tatlıdan vazgeçebileceğini gördüm. İkame edecek bir gıda mutlaka vardır.

  9. Değişim için uygulama yapmalısınız. Hipnozla zayıflamak istiyorsanız, bunu yaşamınıza aktarmalısınız. Hipnoz seansı diyet programı üretmez. Ancak, öğrendiğiniz düşünce kalıplarını günde 15-20 dk tekrarladığınızda yeme davranışınızın değiştiğini görürsünüz. Bu düşünce kalıplarını doğal ritmik solunum ve beden gevşemesi ile birlikte uyguladığınızda diyet programınızın başarısını güçlendirebilirsiniz.

  10. Zayıflama ve diyet programınızda elde ettiğiniz başarılarınızı takdir edin. Yapabildikleriniz için kendinizle övünün. Kendi kendinize söyleyeceğiniz her şey bir hipnozdur. Olumsuz şeyler olumsuz hipnoz yaratırlar. Bu doğaldır. Olumlu gelişmeleri fark edin ve telkin edin. Kendi hipnozunuzu yaratın.

©2019 Klinik Psikolog-Psikoterapist, Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır.

www.alibicak.com içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder.

Psikoterapist Ali Bıçak

Share
Published by
Psikoterapist Ali Bıçak

Recent Posts

Grup Terapisi ve Aile Dizimi

Grup Terapisi ve Aile Dizimi Antalya Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Fener Caddesi, Beyaz Dünya İş…

1 yıl ago

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi Çalışması Antalya Kaleiçi'nde Kosa Butik Otel'de 2 gece 3 gün sürecek…

1 yıl ago

Aile Dizimi ve Grup Terapisi Etkinlikleri

21-23 EKİM 2022  KAŞ'TA  AİLE DİZİMİ VE GRUP TERAPİSİ ETKİNLİKLERİ KAMPINDA BULUŞALIM Aile dizimi ve…

2 yıl ago

Psiko-Eğitim Kampı 2022

30 EYLÜL-1-2-3 EKİM 2022  OLYMPOS’TA PSİKO-EĞİTİM KAPMINDA BULUŞALIM Merhaba hepinizi psikoloji kampımıza davet etmek istiyorum.…

2 yıl ago

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç! Herkesin bir ayrılığa, bir kayba karşı tepkisi farklıdır. Kadın çabuk…

3 yıl ago

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir?

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir? Günümüzde depresyon belirtileri göstermeyen yoktur. Hele koronavirüs depresyon nedeni olduğu…

4 yıl ago