Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları

Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları Nelerdir?

Anne-baba ve çocuklar için iletişim, en önemli unsurdur. Bu yazıda, evlilikte mutlu olmanın yolları ve yöntemleri hakkında bilgi bulabilirsiniz. Ailenizde çocuklarınızla birlikte yaşadığınız sorunların temelinde belki de farkında olmadan yaptıklarınız olabilir. Davranış ve tutumlarınız mutsuzluğunuzun kaynağı olabilir. Evlilik ve çift terapisinde mutlu olmak için neler yapabilir, sizi mutsuz eden kaynakları nasıl fark edebilirsiniz gibi konulara değineceğiz.

Ailelerin En Sık Karşılaştığı Sorunlar

Evlilik ve aile terapisine başvuran bir anne, 18  yaşındaki kızı için çok endişeliydi. “Ali bey, bana yardım edebilir misin?” diye sordu. “Kızımla ilgili sorunlarım var. Evi bir pansiyoner gibi kullanıyor. Sanki eve yalnızca uyumak için geliyor. Bizimle hiç konuşmuyor. Bizimle yemiyor. Onun için arkadaşları daha önemli ve sürekli onlarla birlikte olmak istiyor.” Bu anne ile evlilikte mutlu olmanın yolları açısından psiko-eğitim vermeye karar verdim. Ona aşağıdaki durumları sordum.

Eviniz Mutlu Bir Ev mi?

Danışanımla konuşmak için yeterince zamanım vardı. Ancak nereden başlayacağıma karar veremiyordum. Evlilikte mutlu olmanın yolları üzerine neler biliyordu merak ettim. Ona, “Eviniz mutlu bir ev mi?” diye sordum.
Evlilikte mutlu olmanın yolları arasında en önemlisi, evde sevginin olup olmamasıdır. Kızının eve gitmesi için evde yeterince sevgi buluyor muydu? Sevginin yeterince paylaşılmadığı eve çocuklar gitmek istemez.

Birlikte Yemek Yiyin

İster evde ister dışarıda birlikte yemeye dikkat edin. Evinizde her öğünü birlikte yemeye çalışın. Dışarıdan gelen aile üyesini kapıda karşılayın. Yemek zamanına kadar birlikte vakit geçirin. Çocuklarınızla oyun oynayın. Yemek masasının kurulması konusunda herkes yardımlaşsın.

Haftada Bir Aile Gecesi Yapın

Çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz etkinlikleri düşünün. Örneğin bir kitapçıya gitmek, dondurma yemek gibi etkinlikler evlilikte mutlu olmanın yolları açısından önemlidir. Yaşınız ilerleyip, saçlarınız ağardığında geriye bakıp çocuklarınızla hoş vakit geçirmiş olmanın keyfini anımsayın. Evde çiğ köfte partisi, sinema gecesi gibi ilgi çekici etkinlikler düzenleyin.

Her Aile Üyesine Haftada Bir Gün Verin

Baba-kız, anne oğul, karı-koca günü yapın. Haftanın belirli bir gününü oğlunuza, kızınıza ya da eşinize ayırın. O gün süre önemli değil, belirli bir saatte belirli etkinlikler düzenleyin. Baba-oğul gününde balık tutmaya gidebilirsiniz mesela. Ya da anne-kız gününde kek yapabilirsiniz. Karı-koca olarak da birbirinizle haftalık özel zamanlarınız olmalı. Evlilikte mutlu olmanın yolları parayla pulla sağlanmaz. Nitelikli zamanlarınız olsun. Olanaklarınıza göre yaratıcılığınızı kullanın.

Yıllık Aile Kutlamaları Yapın

Evlilik yıl dönümü, çocuklardan birinin doğum günü, sizin kendinizin doğum günlerini es geçmeyin. Böyle günler, evlilikte mutlu olmanın yolları açısından olmazsa olmazlardır. Kaç yaşına geldiğiniz önemli değil, birlikte mutlu anlar yaşamanız için bir bahanedir böylesi günler. Özel ve anlamlı hediyeler alın. İmkanlarınız elverdiği ölçüde birbirinizi hatırlama ve önemsemenin sevilmenin koşulu olduğunu unutmayın.

Aile ve Evlilik Danışmanlığına Başvurun

Evlilikte mutlu olmanın yolları başlıklı yazımızın sonuna geldik. Burada okuduklarınız, evlilik sorunlarını önleyici tedbirler olarak düşünün. Eğer, evlilik sorunlarınız baş edemeyeceğiniz bir boyuta ulaşmışsa, evlilik terapisi yardımına başvurun. Antalya evlilik terapisti açısından yoğun bir şehirdir. Aile danışmanlığı, aile terapisi hizmetleri için araştırmayı ihmal etmeyin.

©2018 Klinik Psikolog-Psikoterapist Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır. www.alibicak.com içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder. 

Psikoterapist Ali Bıçak

Share
Published by
Psikoterapist Ali Bıçak

Recent Posts

Grup Terapisi ve Aile Dizimi

Grup Terapisi ve Aile Dizimi Antalya Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Fener Caddesi, Beyaz Dünya İş…

1 yıl ago

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi Çalışması Antalya Kaleiçi'nde Kosa Butik Otel'de 2 gece 3 gün sürecek…

1 yıl ago

Aile Dizimi ve Grup Terapisi Etkinlikleri

21-23 EKİM 2022  KAŞ'TA  AİLE DİZİMİ VE GRUP TERAPİSİ ETKİNLİKLERİ KAMPINDA BULUŞALIM Aile dizimi ve…

2 yıl ago

Psiko-Eğitim Kampı 2022

30 EYLÜL-1-2-3 EKİM 2022  OLYMPOS’TA PSİKO-EĞİTİM KAPMINDA BULUŞALIM Merhaba hepinizi psikoloji kampımıza davet etmek istiyorum.…

2 yıl ago

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç! Herkesin bir ayrılığa, bir kayba karşı tepkisi farklıdır. Kadın çabuk…

3 yıl ago

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir?

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir? Günümüzde depresyon belirtileri göstermeyen yoktur. Hele koronavirüs depresyon nedeni olduğu…

4 yıl ago