Erken Boşalma Nedir ?

Antalya psikolog sayfasında okuyacağınız bir çok makale arasında, Erken Boşalma Nedir ? başlıklı yazımız cinsel sorun yaşayan erkek ve kadınların ilgisini çekebilir. Antalya erken boşalma tedavisi arayan çiftlerin yaşadığı bir kenttir. Ne var ki erken boşalma nedir, erken boşalma tedavisi mümkün müdür diye şüpheye düşenler olduğu gibi, doğrudan cinsel terapiye başvuranlar da var.

Erken boşalma nedir diye sorunca, cinsel yaşamda hem erkeği hem de kadını etkileyen en yaygın yaygın cinsel işlev bozukluklarından biridir. Ülkemizde tıpkı “selpak” deyince aklımıza hemen “kağıt mendil” geldiği gibi, “erken boşalma” da “denetimsiz boşalma” için markalaşş bir kavramdır.  Aslında ‘Erken’ yerine ‘Denetimsiz’ demek daha uygun. Zira, bu sorunda boşalmanın erken ya da geç olmasından ziyade, erkeğin boşalmasını kontrol edememesi söz konusudur.

Erken Boşalma Nasıl Olur ?

Erkeğin, ereksiyon olur olmaz, ya da cinsel birleşmenin hemen akabinde hem kendisi hem de partnerinin isteği dışında boşalmasıdır.  Erkeklerde erken boşalma en sık karşılaşılan cinsel işlev bozukluğunda biridir. Araştırma sonuçları farklılık gösterse de, aşağı yukarı her 3 erkekten 1’si cinsel yaşamında erken boşalma sorununu deneyimlemektedir.

Erken Boşalma Nedenleri Nelerdir?

Erkekler ara sıra erken boşalabilir, bu dert değil. Ancak, cinsel ilişkide bir uyumsuzluktan söz edebilmek için aşağıdaki durumları yaşıyor olmalısınız:

  • Hemen hemen her cinsel ilişkimde, cinsel birleşmenin ilk dakikasında erken boşalıyorum

  • Cinsel birleşmelerinizin hemen hemen hepsinde çabaladığım halde boşalmamı geciktiremiyorum

  • Hayal kırıklığı ve stres sonucu cinsel birleşmeden sürekli kaçınıyorum, cinsel isteksizlik yaşıyorum

Hem psikolojik hem de biyolojik faktörler erken boşalmada rol oynayabilir. Erkekler bu konuyu dile getirmek konusunda çekiniyor ve kaçınıyorlar. Denetimsiz boşalma çok yaygın bir sorundur. Boşalma süresi cinsel danışmanlık ile ayarlanabilmektedir.  Erken boşalma tedavisi cinsel terapi ile mümkündür.

Erken Boşalıyorum Tedavisi Var mı ?

Cinsel danışmanlık sürecinse sağlanan cinsel eğitim, uygulanacak teknikler ve gerekli ise kullanılacak ilaçlarla cinsellikten doyum alacak seviyede boşalmanızı kontrol etmeyi siz de başarabilirsiniz. Şehrinizde ulaşabileceğiniz cinsel terapistin, cinsel işlev bozukluklarında kendini geliştirmiş olması önemlidir. Bu konuda, deneyimli bir psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman ve evlilik danışmanından psikolojik yardım alabilirsiniz.

Erken Boşalma Belirtileri

Erken boşalma sorununda en önemli belirti, cinsel birleşme süresince boşalmayı bir dakikadan fazla uzatamamak söz konusudur. Tabiki bu süre hem masterbasyon hem de bütün cinsel ilişkilerinizde de benzerlik göstermesi gerekir. Masterbasyon yaparaken uzatabiliyor, ancak partnerinizle sorun yaşıyor olabilirsiniz. Beş dakika tutabiliyor olabilirsiniz, önemli olan partneriniz ve siz bu süreyi yeterli bulmanızdır.

Denetimsiz Boşalma Türleri Nedir?

Erken boşalma ilk cinsel deneyimle birlikte başlayan ve yaşam boyu süren bir durumsa “birincil erken boşalma”dır. Cinsel yaşamınızda sonradan ortaya çıkıyorsa “ikincil” erken boşalma olarak sınıflandırılmaktadır. Yaşam boyu yaşanan erken boşalmada, ilk cinsel deneyiminizden itibaren hemen hemen bütün cinsel etkinliklerinizde benzer şekilde boşalmanızı kontrol edememektesinizdir. Sonradan gelişen erken boşalmada, evvelki cinsel birlikteliklerinizde boşalma problemi yaşanmamıştır. Ancak yaşam boyu olanla benzer belirtileri-sorunları uzunca bir süredir yaşıyor olmalısınız.

Peki Tedavisi Var mı ?

Birçok erkek, falanca zaman, falanca ilişkimde hemen erken boşalıyorum diyebilir. Fakat birkaç defa erken boşalma sorunu yaşamış olan herkes için erken boşalma teşhisi koymak doğru değildir. Bu tür erken boşalmalar, kullandığınız ilaçlar, cinselliği yaşadığınız partner ile olan iletişiminizle ilgilidir. O an ki ruh haliniz, bedensel yorgunluğunuz gibi geçici etmenler etkili olmuş olabilir.

Bu yüzden belirli bir süredir, belirli bir partnerle boşalmanızı cinsel birleşmelerinizin hemen hemen hepsinde kontrol edemiyor olabilirsiniz. Bu süreyi kimi kaynaklar en az altı ay olarak belirtmişlerdir. Tabiki siz ne kadar süredir yaşıyor olursanız olun, ister 3, ister 1 ay, isterse 5 yıl, önemli olan eşiniz ve sizin bu durumdan rahatsızlık duyuyor olmanızdır.

Cinsel Terapiye Ne Zaman Başvurmalısınız?

Cinsel terapiste başvurmadan önce, bir jinekololoji uzmanı ile görüşerek erken boşalma sorununa anatomik bir etken olup olmadığını tespit etmekle başlayabilirsiniz. Doğrudan cinsel terapiste başvuruyorsanız, zaten terapistiniz bu tetkikler için sizi yine aynı uzmanlık alanına yönelendirecektir.

Erkeklerin bir çoğu, erken boşalma tedavisi için herhangi bir uzmana danışmaktan çekinirler. Bu yüzden erken boşalma, toplumda yaşanan en yaygın rahatsızlık olmasına rağmen cinsel terapiye en az başvuran gruptur. Eğer boşalmanızı uzun bir süredir kontrol edemiyorsanız, bu durmun baskısını her gün yaşayacağınıza, dişinizi bir gün için sıkın. Cinsel terapistinize yaşadıklarınızı olduğu gibi anlatın. Bunu bir kez yaptıktan sonra, bu sorunu ne kadar abartmış olduğunuzu göreceksiniz. Çözüm için atılacak adımlara bir an önce başlamak isteyeceksiniz.

Nedeni Ne Olursa Olsun Bu Problemden Kurtulabilirsin

Çok yaygın bir cinsel işlev bozukluğu olan erken boşalma tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Çok düşük istisnalar dışında, psikolojik kaynaklı olduğunu artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Psikolog, psikoterapist, psikolojik danışmandan psikolojik yardım alarak cinsel terapide denetiminizi nasıl kontrol edeceğinizi adım adım öğrenebilirsiniz. Cinsel Terapide belirlenen uygulamaları yeteri kadar çalıştıktan sonra herkes gibi sizde istediğiniz kadar boşalmanızı kontrol edebilirsiniz.

©2017 Klinik Psikolog, Psikoterapist, Ali Bıçak, Tüm Hakları Gizlidir.

www.alibicak.com, içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder. 

Psikoterapist Ali Bıçak

Recent Posts

Grup Terapisi ve Aile Dizimi

Grup Terapisi ve Aile Dizimi Antalya Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Fener Caddesi, Beyaz Dünya İş…

1 yıl ago

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi Çalışması Antalya Kaleiçi'nde Kosa Butik Otel'de 2 gece 3 gün sürecek…

1 yıl ago

Aile Dizimi ve Grup Terapisi Etkinlikleri

21-23 EKİM 2022  KAŞ'TA  AİLE DİZİMİ VE GRUP TERAPİSİ ETKİNLİKLERİ KAMPINDA BULUŞALIM Aile dizimi ve…

2 yıl ago

Psiko-Eğitim Kampı 2022

30 EYLÜL-1-2-3 EKİM 2022  OLYMPOS’TA PSİKO-EĞİTİM KAPMINDA BULUŞALIM Merhaba hepinizi psikoloji kampımıza davet etmek istiyorum.…

2 yıl ago

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç! Herkesin bir ayrılığa, bir kayba karşı tepkisi farklıdır. Kadın çabuk…

3 yıl ago

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir?

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir? Günümüzde depresyon belirtileri göstermeyen yoktur. Hele koronavirüs depresyon nedeni olduğu…

4 yıl ago