Categories: Cinsel Terapiler

Vajinismus Nedenleri Nelerdir?

Vajinismus Nedenleri Nelerdir?

Vajinismus nedenleri ile ilgili hazırladığım bu yazıda vajinismus hakkında bir çok bilgi bulabilirsin. Kadınların cinsellik korkuları cinsel sorunlarından kaçmasına neden oluyor. Eğer sen de vajinismus belirtilerinden şüpheleniyorsan atacağın adımları buradan öğrenebilirsin. Cinsel terapiste ulaşmadan önce sorunu öğren. Sen de çözebilirsin.

Bu yazıyı cinsel terapist Ali Bıçak kaleme aldı. Vajinismus nedir ,tedavisi mümkün mü, vajinismus egzersizleri nelerdir,  vajinismus nasıl geçer gibi sorulara cevap bulabilirsin.

Vajinismus Nedir ?

Vajinismus nedir ? Vajinismus bir cinsel uyumsuzluk sorunudur. Çoğunlukla cinsel ilişki hiç mümkün olmaz. Cinsel birleşme mümkün olsa da ağrı ve kasılmalardan dolayı bir eziyete dönüşebilir. Vajinismus sorunu, eşleri farklı etkiliyor. Kimi zaman kadında cinsel isteksizlik yapabiliyor. Kimi zaman erkekte erken boşalma ve iktidarsızlığa neden olabiliyor.

Nedenleri Nelerdir? 

Vajinismusun bir çok nedeni olabiliyor. Nedenleri ne olursa olsun, bu sorun psikolojiktir. Çiftin ilişkisinden, kadının cinsel travmalarından, erkeğin cinsel korkularından gelişebiliyor. Devam eden başlıklara bir göz at istersen.

Cinsel Mitler ve Çarpık Bilgiler

Kadın ve erkeğin cinsel mitleri var. Cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışları var. Cinsellik ağrıtır. Aşırı kanama olur gibi inançlar var. Cinsellikle ilgili geçmişte duyup öğrendi yanlış ve çarpık bilgiler var. Bunlar vajinismusa neden olabilir.

Cinsel Travmalar

Çoğumuz cinselliği sağdan soldan duyarak, yalan yanlış yollardan öğreniyoruz. Erken çocukluk çağında yaşanan cinsel travmalar olabiliyor. Olumsuz aile ortamı, cinsel saldırı, taciz ve tecavüz vajinismun sebebi olabiliyor.

Kızlık Zarı ve İlk Gece Korkusu

Kızlık zarına verilen önem belli. Kızlar sürekli bu zarın önemi, bekaret ve namus kavramları ile yetişiyorlar. Bu tür ortamda yetişen kızlar cinsel ilişkiyi abartabiliyor. Korkulan, kaçınılan ve acı verece bir durum olarak değerlendirip buna inanabiliyorlar. Dolayısı ile kasılma ve ketlenme ile sonuçlanan vajinismus hastalığına yakalanabiliyorlar. Aslında hastalık da değil, bu durum bir cinsel uyumsuzluktur.

Vajinismus Hastalığı Nedir ?

Çare bulunmamış vajinismus hastalığı  sebebi ne olursa olsun, başarısız cinsel birleşme deneyimleri ile sonuçlanır. Bu girişimler zaman içinde çifte cinselliği erteleme ve kaçınma davranışı geliştirir.
Bir tür öğrenilmiş çaresizlik hali içinde gelişen vajinismus hastalığı çiftin, zaman içinde, cinsel isteksizlik, erken boşalma ve ereksiyon sorunu gibi başka cinsel uyumsuzluk geliştirmelerine neden olur. Vajinismus hastalığı yaşayan çiftler,  hem ilişkilerinde çatışma ve kavga içinde olur, hem de başka cinsel uyumsuzluklar gelişebilir.

Vajinismus Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Vajinismus tedavisi için cinsel terapiye çiftin birlikte katılımı önemlidir. Vajinismus tedavi edelebilir bir rahatsızlıktır. En başarılı vajinismus tedavi seçeneği cinsel terapidir. Bir çok çift henüz bir cinsel terapiste başvurmadan başka yollara sapmaktadır. Büyü, nuksa ve hacı-hoca gibi yollarla dertlerine çare aramaktadır. Unutmamalısınız, bu yollar size zaman ve maddi kayıptan başka bir şey vermez. En doğrusu bilimsel yoldur. Cinsel terapiste başvurmak atılacak ilk adımdır.

Vajinismus Nasıl Geçer ?

Vajinismus tedavisi konusunda yeterli eğitime ve tecrübeye sahip bir cinsel terapist , uzman psikolog, jinekolog, hekim ve psikolojik danışman sorunuzu çözer. Uzmanlar tarafından yürütülen cinsel terapi ile  vajinismus belirtileri geçer.  Cinsel terapide yararlanılan bilişsel-davranışçı, hipnoz, duygu odaklı, transaksiyonel analiz ve ilişkisel terapi başlıca terapi yaklaşımlarıdır. Unutmayın cinsel terapistin elinde sihirli değnek yok. Cinsel terapi sürecinde atılacak adımlara uymak çok önemlidir.

Vajinismus Tedavisi Mümkün mü?

Vajinismus egzersizleri ile cinsel ilişki sırasında kadında gelişen otomatik kasılma ve ağrı hissi durdurulabilir. Erotik masaj, parmak egzersizleri, nefes-gevşeme gibi bir çok alıştırma vardır. Vajinismus yalnızca parmak egzersizlerinden oluşmaz. Vajinismus egzersizleri yanında, çiftin birlikte kendi ortamlarında evlerinde uygulayacakları bir çok çalışma vardır. Vajinismus tedavisi cinsel terapide çiftin bir çok düşünce ve kalıplaşmış inançlarını değiştirmeleri ile mümkün olur. Vajinismus çifti, birlikte adım adım ilerleyerek vajinismus hastalığı ile baş edebilir. Herkes vajinismus olmaz, ancak olan herkes bu dertten kurtulabilir.

©2017 Klinik Psikolog, Psikoterapist, Ali Bıçak, Tüm Hakları Gizlidir.

Antalya Psikolog, içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder.

Psikoterapist Ali Bıçak

Share
Published by
Psikoterapist Ali Bıçak

Recent Posts

Grup Terapisi ve Aile Dizimi

Grup Terapisi ve Aile Dizimi Antalya Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Fener Caddesi, Beyaz Dünya İş…

1 yıl ago

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi Çalışması Antalya Kaleiçi'nde Kosa Butik Otel'de 2 gece 3 gün sürecek…

1 yıl ago

Aile Dizimi ve Grup Terapisi Etkinlikleri

21-23 EKİM 2022  KAŞ'TA  AİLE DİZİMİ VE GRUP TERAPİSİ ETKİNLİKLERİ KAMPINDA BULUŞALIM Aile dizimi ve…

2 yıl ago

Psiko-Eğitim Kampı 2022

30 EYLÜL-1-2-3 EKİM 2022  OLYMPOS’TA PSİKO-EĞİTİM KAPMINDA BULUŞALIM Merhaba hepinizi psikoloji kampımıza davet etmek istiyorum.…

2 yıl ago

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç! Herkesin bir ayrılığa, bir kayba karşı tepkisi farklıdır. Kadın çabuk…

3 yıl ago

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir?

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir? Günümüzde depresyon belirtileri göstermeyen yoktur. Hele koronavirüs depresyon nedeni olduğu…

4 yıl ago