Cinsel Terapi Nedir ?

Cinsel Terapi Nedir ?

Cinsel terapist, klinik psikolog olarak hizmet veren Ali Bıçak, kişisel web sitesinde, sayfalarını ziyaret edenler için bilgilendirici videolar hazırladı. Cinsel terapist arıyor, cinsel sorununuz için danışmanlık almak istiyorsanız ‘Cinsel Terapi Nedir ?’ başlıklı bu röportajı mutlaka izlemenizi öneririz.

Cinsellik Nedir ?

Cinsellik, bedenen ve ruhen bağlılık hissettiğimiz birine yakınlaşarak, cinselliğimizi paylaşabilme etkileşim ve deneyimlerinin bütünüdür. Bağlanma davranışı birine duyduğumuz güven ve çekimin dışa vurumudur. Birine yakınlaşarak bağlanma güdümüzü deneyimlemek isteriz. Yakınlaşmanın en saf ve derin halini de cinsellikte yaşarız. Cinsel sorunların çözümü için Cinsel Terapi Nedir başlıklı videomuzu izlemelisiniz.

Cinsel Sorunun Nedenleri 

Cinsel Terapi Nedir ? Cinsel sorunun nedenleri fiziksel ve psikolojik kaynaklı olabilir. Her hangi bir cinsel sorun yaşıyorsanız sorunun neden kaynaklandığını anlamak için bir çok araştırma yapılması gerekebilir. Her hangi bir sorun dahilinde cinsel terapiye baş vurduğunuzda, cinsel terapistiniz sorunun kaynağının fiziksel bir nedene bağlı olup olmadığına bakar. Cinsel terapistiniz eğer hekim değilse, bu tetkikleri uygulayacak jinekoloji, üroloji ve psikiyatri uzmanlarına baş vurmanızı ister. Cinsellikte yaşanan uyum sorunları çoğunlukla psikolojik kaynaklı olduğu söylenebilir. Çok ender durumlarda, fiziksel bir rahatsızlıktan ötürü yaşanan uyumsuzlukların çözümü için doktorların önerdiği tedaviye uymak gerekir.

Cinsel Sorunlar ve İlişki Sorunları İç İçedir

Cinsellikte yaşanan bir uyum sorunu, çiftin ilişkisini bir şekilde etkiler. İlişkide yaşanan çatışmalar da  cinsel sorunları etkiler. Örneğin, sabah akşam kavga eden, çatışma yaşayan bir çiftin cinselliği uyum içinde yaşaması beklenemez. Erken boşalma ya da vajinismus sorunu yaşayan bir çiftin sağlıklı iletişim kurması güç olur. Bu yüzden cinsel sorunla ilişki sorunları iç içe geçmiştir. ‘Cinsel Terapi Nedir ?’ başlıklı videoda cinsel sorunu çözümlemek için ilişkideki çatışmaları öncelikle çözümlemek gerektiğini söylüyoruz.

Cinsel Terapi Seanslarına Çift Olarak Katılılın

Uzman psikolog ve cinsel terapist arayışında olanlar için cinsel terapiye tercihimiz çiftin seanslara birlikte katılmalarıdır. Her hangi bir cinsel sorun, erken boşalma olsun vajinismus olsun,  sadece kadının ya da erkeğin değil ikisinin ortak sorunudur. Sorunun oluşumu ve gelişiminde her ikisinin de payı olabiliyor.
Cinsel sorunlar için bize başvuran danışanlarımıza, bütüncül, sistemik yapısalcı bir çok kuramla sorunlarına çözüm üretebiliyoruz. Cinsel terapi sürecinde disiplinler arası yaklaşımı esas alıyoruz. İlgili uzmanlıktan konsültasyon istiyoruz. Cinsel terapi seanslarda bilgilendirme, bilişsel çarpıtmaların çözümüne odaklanırız. Evde ise, davranışçı terapi teknikleri ile bireysel ve eşli uygulamalarla sorunu aşmak mümkün oluyor.

Vajinismus Nedenleri Nelerdir?

 

©2017 Klinik Psikolog-Psikoterapist, Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır.

Alibicak.com içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder.

Psikoterapist Ali Bıçak

Recent Posts

Grup Terapisi ve Aile Dizimi

Grup Terapisi ve Aile Dizimi Antalya Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Fener Caddesi, Beyaz Dünya İş…

1 yıl ago

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi Çalışması Antalya Kaleiçi'nde Kosa Butik Otel'de 2 gece 3 gün sürecek…

1 yıl ago

Aile Dizimi ve Grup Terapisi Etkinlikleri

21-23 EKİM 2022  KAŞ'TA  AİLE DİZİMİ VE GRUP TERAPİSİ ETKİNLİKLERİ KAMPINDA BULUŞALIM Aile dizimi ve…

2 yıl ago

Psiko-Eğitim Kampı 2022

30 EYLÜL-1-2-3 EKİM 2022  OLYMPOS’TA PSİKO-EĞİTİM KAPMINDA BULUŞALIM Merhaba hepinizi psikoloji kampımıza davet etmek istiyorum.…

2 yıl ago

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç! Herkesin bir ayrılığa, bir kayba karşı tepkisi farklıdır. Kadın çabuk…

3 yıl ago

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir?

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir? Günümüzde depresyon belirtileri göstermeyen yoktur. Hele koronavirüs depresyon nedeni olduğu…

4 yıl ago