Categories: Bireysel Terapiler

Antalya Psikolog Seans Ücretleri

Psikolog Seans Ücretleri

Psikolog seans ücretleri, psikolog ve psikoterapi hakkında birçok soru ile karşılaşmaktayız. Örneğin, sitemize “Psikoterapi ve psikolog seans ücretleri ne kadardır?”, “Psikolog ücretlerini belirleyen faktörler nelerdir?”, “En iyi psikolog nedir?”, “Psikolog listesi arıyorum”, “En iyi psikolog tavsiyesi istiyorum’”gibi birçok soru gelmektedir. Google, aranan bu sorulara bir çok psikolog tavsiye etmektedir. Farklı psikologların listesini size sunmaktadır.

Psikoterapi Ve Psikolog Seans Ücretleri


İnternet kullanıcılarının arama motorlarına yönlendirdikleri bu sorulara baktığımızda psikolog seans ücretleri hakkında araştırma yapan, psikoterapi almak isteyen  birçok kişinin yaşadığını düşünüyorum. Yazının devamında hangi psikolog ne tür ücret uyguluyor, psikolog seansları ne kadar sürer, öğrenebilirsin. Psikoterapi ve psikolog seans ücretleri başlıklı yazımızda psikolog arıyorum diyorsan,  merak ettiğin soruları kısaca yanıtlamaya çalışıyorum.

Psikolog Kimdir ?

Psikolog, psikoterapi seansında bireysel ve bireyler arası psikolojik sorunlarının çözümü için başvuran kişilere bir tür yardım hizmeti sunar. Psikolojik danışma hizmeti, çeşitli psikoterapi yöntemlerinin kullanıldığı bir tür konuşma tedavisidir. Psikolog, kendini konuşarak ifade edebilen, belli bir farkındalık düzeyindeki kişileri can kulağıyla dinler. Onlara başkalarıyla olan ilişkilerinde kendilerini fark etmeleri, uyumsuz yönlerini değiştirip kendilerini geliştirmelerine destek olur. Psikoterapi seansına başvurmuş bir kişi, yaşadığı sıkıntıların kendinden kaynaklı kısımlarını psikoterapistin gözlemleri yardımıyla görebilir.

En İyi Psikolog Kimdir?

Kişi kendi kendine bir dereceye kadar yardım edebilir. Bir noktadan sonra bir psikoloğun bakış açısına ihtiyaç duyar. Günlük ilişkilerde ne tür sorun yaşarsan yaşa, çoğunu tarafsız bir şekilde gözleyemezsin. Kendini gözlemlerken, problemlerini tespit ederken, kendine bir çok yargı ve eleştiri yöneltebilirsin. Kişi ancak kendini bir başkasında tanır. O başkasının kim olduğu elbette önemli. Çevrendeki insanlar, sevdiklerin, değer verdiklerin seni o ilişkinin içinde deneyimler. Bu süreç, onun ve senin değer yargıların, inançların, tecrübelerin toplamıyla ilerler. En iyi psikolog kimdir soracak olursan, kişinin kendisidir derim. Tabi ki kendi psikoloğun olabilmenin yolu, psikoterapiden, psikolojik danışma sürecinden geçmekle mümkün olabilir. Terapi seanslarında terapistinle kurduğu ilişkide yeni deneyimler ve yeni anlayışlar kazanırsın. Tabi ki her psikolojik danışma hizmetin bir bedeli vardır. Seansların ne kadar süreceği ve sana neye mal olacağını merak ediyorsan okumaya devam et.

Psikolog Seans Ücretlerini Belirleyen Nedir?


Peki, bir hizmet olarak psikoterapi ve psikolog seans ücretleri konusunda genel geçer bir psikolog seans ücretleri listesi var mıdır? Antalya ‘da psikolog ücretleri konusunda sabit bir fiyat yoktur.  Hatta psikolog ücretleri şehirden şehire farklılık gösterir. Türkiye’de psikoterapi ve psikolog seans ücretleriyle ilgili, belirli yönetmelikler bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü Fiyatları Belirliyor

Psikiyatristler 6 yıllık tıp eğitiminin ardından, 4 yıllık tıpta psikiyatri uzmanlığı eğitim alan doktorlardır. Psikoterapi hizmetini bir psikiyatrist olarak veren bu uzmanların bağlı olduğu bakanlık Sağlık Bakanlığı’dır. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliğine göre İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlediği psikoterapi ve psikolog seans ücreleri üst ve alt limitleri toplanan komisyonlarla her yıl belirlenir. Her uzman bu limitler arasında bir muayene ve psikolog ücreti belirler. Her uzman doktor, bu fiyat aralıklarının üstünde ya da altında bir ücret talep edemez.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ ne Bağlı Çalışan Psikoterapist Ücretleri

Psikoterapistiniz psikolog, psikolojik danışman ya da sosyal hizmetler uzmanı ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü denetiminde çalışır. Yönetmelik gereği, yıllık yapılan il komisyon toplantılarında psikolog ücretleri aynı şekilde belirlenir. Psikoterapistin, psikoterapi ve psikolog seans ücretleri için mesleki deneyimi, yaşı ve mesleki yeterliliğine göre bu limitler arasında kendine bir fiyat belirleyebilir. Bu yüzden Antalya psikolog seans ücretleri farklılık gösterir. Psikolog seans ücretleri her şehirde yine bu yüzden farklılık gösterir. Yaşadın şehrin komisyonlarında farklı fiyat aralıkları olabilir.

Psikolog Arıyorum

En İyi Psikolog Kimdir ?

Psikolog arıyorum ancak, “en iyi psikolog” hangisidir diyorsanız, size vereceğimiz cevap, Antalya psikolog listesini incelemenizdir. Antalya, psikolog ve psikoterapist açısından zengin bir şehirdir. Bize göre, iyi ve kötü görecelidir. Herkes için en iyi psikolog, psikoterapistin internet sitesindeki psikolog tavsiye ve psikololog yorumlarına bakarak belirlenebilir. Ayrıca, psikoterapistin mezuniyeti, mesleki deneyimi, hizmet içi eğitimleri de bir başka kriterdir. Sizin için en iyi psikolog hangisi, ona ancak siz karar verebilirsiniz. Sizin için en iyi psikolog farklı olabilir.

Psikolog Seans Ücretleri Nedir?

İnternet arama motoruna, en iyi psikolog, psikolog yorumları ve psikolog tavsiyesi terimlerini yazarak çeşitli uzmanların sayfalarını inceleyebilirsiniz. Ya da, daha önce psikolog yardımı alan bir yakınınıza sorabilirsiniz. Bu kişi güvendiğiniz ve fikirlerine önem verdiğiniz birisi olmalıdır. Ancak unutmamalısınız, en iyi psikolog hangisi olduğunu psikoterapi seansına başladığınızda anlayabilirsiniz. Tabii ki öncesinden bazı kriterleri göz önüne almanız, sizin için hangisinin en iyi psikolog olacağını belirlemede bunlar etkili olabilir. Bu kriterler psikoloğun yaşı, cinsiyeti, mezun olduğu okul, aldığı eğitimler, psikolog tavsiyesi, mesleki tecrübesi gibi bilgiler size yardımcı olacaktır.

Psikolog Listesi ve Psikolog Tavsiyesi

En iyi psikolog arayışınıza, Antalya psikolog listesi ve Antalya psikolog tavsiyesi yardımcı olabilir. Ancak, en iyi psikolog arama çabanız, kusursuzluk ve mükemmeliyetçi bir yaklaşımdan kaynaklanıyorsa, bu sizin psikoterapiye başlamanızı geciktirebilir. Daha önce de sözünü ettiğimiz gibi sizin için en iyi psikolog, psikoterapi ve psikolog seans ücretleri ile değil, psikoterapi seansında oluşur. Psikoloğunuza güvenmeniz ve kendinizi rahatlıkla açabilmenizin yolu psikolog ücretlerinin miktarı ile değil, terapide oluşan güvenli ilişkiye dayanır. Psikolog ücretlerinin yüksekliği, terapistinizin en iyi psikolog olduğu anlamına gelmez. Bu ilişkiye başlamadan, sizin için en iyi psikoloğun kim olduğunu bilemezsiniz. Elbette yukarda sözünü ettiğim kriterleri göz önüne almanız önemlidir.

En İyi Psikolog Belirlemede Psikolog Seans Ücretleri Yeterli Değildir !

En iyi psikoloğun hangisi olduğunu belirleyen, terapötik ittifak (Rapport) ya da teröpatik alyans diye tabir edilen psikolog-danışan ilişkisindeki güvendir. Bu güven, terapi seanslarında zaman içinde oluşur. Kimin en iyi psikolog olduğunu Antalya Psikolog Merkezleri içinden psikolog tavsiyelerini inceleyerek belirlemeniz bir aşamaya kadar yeterli olacaktır. Elde ettiğiniz psikolog listesi ile başvuracağınız psikoloğun eğitim ve mesleki bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu listedeki psikolog tavsiyelerini okuyabilirsiniz. Bu süreçte yakınlarınızın psikolog tavsiyelerini de göz önüne almalısınız. Psikoterapiye karar vermişseniz, terapistinizle güvene dayalı bir ilişki kurmanızın yolu tercihinizi yapıp, onunla bir randevu oluşturmaktan geçer.

Sonuç olarak, hangi psikolog hangi ücreti talep ediyor, bunu araştırmanız önemli. Ancak koşullarınıza uygun bir seçim yaparken, diğer kriterleri de baz almalısınız. Yaşadığınız sorun, ekonomik imkanlarınıza uygun bir psikolog seçeceksiniz. Psikolog seçiminizde umarım bu yazım size yararlı olur. Psikolog ve psikoterapi ile ilgili diğer makalelerime ve YouTube kanalıma da bir göz atabilirsiniz.

©2019 Klinik Psikolog-Psikoterapist Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır.

www.alibicak.com içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder. 

Psikoterapist Ali Bıçak

View Comments

Recent Posts

Grup Terapisi ve Aile Dizimi

Grup Terapisi ve Aile Dizimi Antalya Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi, Fener Caddesi, Beyaz Dünya İş…

1 yıl ago

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi

Aile Dizimi Grup Psikoterapisi Çalışması Antalya Kaleiçi'nde Kosa Butik Otel'de 2 gece 3 gün sürecek…

1 yıl ago

Aile Dizimi ve Grup Terapisi Etkinlikleri

21-23 EKİM 2022  KAŞ'TA  AİLE DİZİMİ VE GRUP TERAPİSİ ETKİNLİKLERİ KAMPINDA BULUŞALIM Aile dizimi ve…

2 yıl ago

Psiko-Eğitim Kampı 2022

30 EYLÜL-1-2-3 EKİM 2022  OLYMPOS’TA PSİKO-EĞİTİM KAPMINDA BULUŞALIM Merhaba hepinizi psikoloji kampımıza davet etmek istiyorum.…

2 yıl ago

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç

Kadın Çabuk Unutur Erkekse Geç! Herkesin bir ayrılığa, bir kayba karşı tepkisi farklıdır. Kadın çabuk…

3 yıl ago

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir?

En Yaygın Depresyon Belirtileri Nedir? Günümüzde depresyon belirtileri göstermeyen yoktur. Hele koronavirüs depresyon nedeni olduğu…

4 yıl ago